Mozambikaanse voetbal wordt geteisterd door corruptie

zo
22
jun
2008

SchandeGisteren was het wederom een zwarte dag voor het mozambikaanse voetbal. Ons team, spelend tegen 1 de Maio, werd wederom benadeeld door de scheidsrechter doordat twee glaszuivere doelpunten van de voet van Agostinho werden afgekeurd. Ons team speelde een uitstekende wedstrijd met enkele nieuwe spelers. Twee oud-spelers van onze jeugdopleiding waren vorige week gevlucht uit Zuid Afrika vanwege het geweld tegen buitenlanders. Alex en Ito zijn uitstekende spelers die direct inzetbaar zijn en ook heeft het team versterking gekregen van twee spelers van de amateurclub Chamanculo. Het combinatiespel van ons team was uitstekend maar als ons team een doelpunt scoorde besloot de scheidsrechter deze zonder reden af te keuren. We verklaren nogmaals dat we geen cent zullen uitgeven aan scheidsrechters of spelers van de tegenstander om een wedstrijd te winnen.

Het gedrag van de scheidsrechters in de 3de profliga staat natuurlijk niet op zich. Kinderen leren zo dat het niet uitmaakt of je goed je best doet op school want je hoeft alleen maar de leraar om te kopen. Het maakt niet uit of je een misdrijf pleegt, je hoeft allleen maar de politie om te kopen. Dat gebeurt natuurlijk ook in de sport. Op een eerlijke manier word je geen kampioen, je zult met je geldbuidel moeten rammelen. Deze boodschap komt hard aan bij jonge sporters en daarom ook bij onze spelers die we op een eerlijke manier opvoeden in sportief opzicht.

Het is droevig dat ook Nederlandse organisaties samenwerken met bedenkelijke sportbonden in landen als Mozambique. Steek liever het geld in de ontwikkeling van de sport aan de basis en geef het geld aan betrouwbare NGO's.

We willen de spelers nog bedanken voor de zelfbeheersing die zij hebben getoond tegenover het schandalige gedrag van de scheidsrechter tijdens en na de wedstrijd. Ze hebben zich niet laten provoceren.

Delen met anderen | Terug naar de hoofdpagina

Geef commentaar

Geef a.u.b. uw naam hier.

Dit is om geautomatiseerde berichten te voorkomen.

Schrijf uw commentaar hier.

Verzenden