Resultaten team 3de Liga

zo
10
aug
2008

Ten eerste berichten we u over de wedstrijd FC Catembe - Nova Alianca van enkele weken geleden. Het eerstgenoemde team had maar 8 spelers beschikbaar en wilde niet spelen maar koos de aanval door de stellen dat we te laat op het veld waren verschenen. Nu heeft de voetbalbond besloten de 3 punten aan ons te geven en dat we de wedstrijd dus gewonnen hebben.

Gisteren speelden we uit tegen Cape Cape Maputo en deze wedstrijd eindigde in 0-0. U weet messchien nog wel dat de eerste competitiewedstrijd tegen dit team resulteerde in een schoppartij waardoor veel van onze jongens geblesseerd uitvielen. Deze middag was alles een stuk rustiger. De tegenstander werd voortdurend onder druk gezet maar paal en lat en een uitstekende keeper van Cape Cape Maputo verhinderden dat de bal in het doel belanddde. Onze aanvoerder/trainer Agostinho is geblesseerd maar speelde een hele goede wedstrijd door leiding te geven op het veld, een goede passing en gevaarlijke afstandschoten. Hij werd ook na de wedstrijd op de schouders genomen door de meegereisde toeschouwers. Ook onze stormram spits Egas speelde een uitstekende wedstrijd door al het vuile werk op te knappen en strijd te leveren in de lucht. We speelden in een 4-4-2 opstelling : Keeper Xane Achterhoede Chorane; Joia; Marito; Abilio; Middenveld Tucha; Celso; Manuel; Ito; Voorhoede Agostinho (aanvoerder); Egas.

Nog wat nieuwtjes: Na een onderling toernooi is een regioselectie samengesteld voor het iniciado team (jongens jeugdteam) voor de competitie voor 2009. Er zijn goede talenten gescout en we hebben vertrouwen in de jongens. Veel spelertjes zijn afkomstig uit de wijken DALO en Mahotas en zullen dus per minibus vervoerd moeten worden naar ons trainingsveld in de wijk Laulane. Verder is onze voetbalschool bezig met de oprichting van een beachsoccer sectie voor senioren en de jeugd. Er is veel belangstelling voor deze tak van sport. We gaan aan het eind van dit jaar met het selecteren en samenstellen van de teams beginnen. Tenslotte melden we nog dat we een nieuwe materiaalman hebben : Fazela heeft de club verlaten en Ruben is de nieuwe man. Trouwe lezers van ons weblog weten dat hij al eerder deze functie heeft uitgeoefend.

We willen u nog melden dat de 1%club nog steeds geld inzameld voor het iniciado team. Steun dit team met een bijdrage.

goede wedstrijd                    Onze stormram

 

 

Delen met anderen | Terug naar de hoofdpagina