Twee overwinningen voor Nova Alianca

zo
28
sep
2008

De wedstrijd Nova Alianca - Beira Mar Catembe eindigde in een 1-0 overwinning. Vooraf was het team wat zenuwachtig want zonder aanvoerder Agostinho en keeper Joia, die door blessures aan de kant zaten, had men weinig hoop op een goede afloop maar het liep gelukkig anders. Het piepjonge team speelde de sterren van de hemel onder leiding van spits Alex die net op tijd hersteld was van een blessure. Alex was enkele weken geleden gevlucht uit Zuid Afrika waar hij als voetballer speelde vanwege het brute geweld tegen buitenlanders. Hij heeft afkomstig van onze voetbalschool. Na een moie actie scoorde Alex in de eerste helft de 1-0. Daarna bleef ons team aandringen maar de bal belandde op paal en lat en de stand  bleef dan ook 1-0. Het eigen publiek was erg tevreden met het vertoonde spel.

De wedstrijd Ato Mae - Nova Alianca had als eindstand 0-3. Voor aanvang van de wedstijd bleek dat slecht 6 spelers van Alto Mae een geldige spelerskaart hadden. Onze elftalleider protesteerde hiertegen en de scheidsrechter besloot dat de wedstrijd geen doorgang kon vinden en daarom hebben we zonder te spelen 3 punten verdiend. Dit soort praktijken zijn we eerder tegengekomen maar ons protest werd niet altijd gehonoreerd omdat de tegenstander de scheidsrechter wist om te kopen.

We hebben een oproep geplaatst op de site van het TV programma Club van 100 waarin we vragen of iemand een mooi logo kan ontwerpen voor onze voetbalschool. We hebben al een reactie gekregen.

Delen met anderen | Terug naar de hoofdpagina