Dag voor straatkinderen 2008 groot succes

za
15
nov
2008

Ook dit jaar heeft het project een straatkinderendag georganiseerd. De dag begon om 10.00 uur en eindigde om 18.00 uur. De dag begon met het uitdelen van nieuwe kleding (broek, shirt en schoenen) aan de kinderen. Daarna werd er AIDS voorlichting gegeven en folders en condooms uitgedeeld. Velvolgens hebben de kinderen een eigen toneelstuk uitgevoerd dat was ingestudeerd met onze stagiaire uit Leuven. Daarna werd een uitgebreide maaltijd aangeboden met kip en patat, rijst met groeten en frisdrank. Vervolgens woonde ze een optreden bij van rapgroepen en daarna begon een dansfeest met een echte DJ. Na afloop van het feest volgde nog een verrassing: ze mochten naar de bioscoop ! Kortom een mooie dag voor de straatkinderen van Maputo. We willen de vrijwilligers bedanken voor hun grote inzet. Deze dag was mogelijk door een donatie van de Moments of Joy Foundation uit Den Haag.

We hebben enkele foto`s gepubliceerd op www.flickr.com/photos/nuvunga en kijk in de fotogalerij op deze site onder Streetchildrenday 2008

Verder melden we nog dat het schooljaar is afgesloten. Zowel de armenschool in de wijk Laulane als de straatschool in de wijk Xipamanine hebben de deuren gesloten. Het onderzoek naar de situatie van straatkinderen gaat wel door tot de eerste week van december.

De spelers van het eerste elftal van Nova Alianca hebben besloten om ook volgend jaar in de 3de Liga uit te komen. De meisjes spelen dit weekeinde de laatste wedstrijd van een toernooi en daarna gaat ook de voetbalschool met vakantie.

 

Delen met anderen | Terug naar de hoofdpagina