Nieuws

di
24
nov
2015

Alles zit er weer op voor 2015. Het schoolseizoen is afgelopen evenals het voetbalseizoen en alle andere activiteiten zijn op een laag pitje gezet vanwege de vakantie. In Mozambique is de situatie nog steeds slecht en gespannen. De burgeroorlog die al jaren sluimerde is weer opgelaaid in het midden en het noorden van het land. De crmiminaliteit met veel ontvoeringen en geweld zijn in omvang toegenomen en als klap op de vuurpeil is de munteenheid Metical behoorlijk in waarde gedaald zodat de import duurder wordt en de prijzen flink aan het stijgen zijn. Mozambique overleefd eigenlijk alleen aan door de fore ontwikkelingshulp door verschillende landen waaronder Nederland. Met een snel groeiende bevolking zal in de toekomst de sociale onrust alleen maar toenemen. Laten we hopen dat het tij keert en we de jeugd een toekomst kunnen bieden.

Onze voetbalclub Leeuwen van Holland heeft weer veel georganiseerd dit jaar. Onze eigen voetbalcompetitie was eeb groot succes. Vele kinderen deden hun uiterste best om een beker of andere prijzen te winnen. Ieder team vertegenwoordigde een land in deze Mini WK. Het enige probleem was de hitte want met 40 graden is het moeilijk voetballen. Op de finaledag werd natuurlijk ook een frisdrankje en iets te eten aangeboden en werden de prijzen op feestelijke wijze uitgereikt. Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers die hun uiterste best deden het toernooi tot een succes te maken.

Ons eerste elftal had ook veel succes. In de competietie zijn we op de tweede plaats geeindigd en we hadden bovendien de beste keeper en de beste trainer van de competie en beker. Dat waren al heel wat bekers. Daarna wonnen we ook nog de bekerfinale na strafschoppen zodat we nog een beker kunnen bijzetten in onze al rijkelijk gevulde prijzenkast. Ons jonge team aangevuld met enkele oudere spelers hebben uitstekend voetbal gespeeld en aangetoonmd dat niet altijd de club met het meeste geld er met de prijzen vandoor gaat.

Onze dansgroep heeft weer verschillende voorstellingen gegeven en die hadden allemaal groot succes. Door drukke schoolwerkzaamheden konden de dansers niet regelmatig optreden maar ze hebben toch verschillende voorstellingen op feesten en partijen kunnern geven.

We bedanken allen vrijwilligers voor de getoonde inzet en wijzen u nog op de bekende blogs waar meer details en foto s van activiteiten te vinden zijn. We hopen ook in 2016 veel activiteiten te kunnen ontplooien. Ook veel dank voor alle steun uit Nederland.

 

 

 

Delen met anderen | Terug naar de hoofdpagina