Leerlingen straatschool steeds jonger

za
21
jul
2007

Veel van onze jongeren worden opgepakt en gevangen gezet.We hebben al eerder bericht over het politie en overheidsoptreden ten aanzien van de straatkinderen in de binnenstad van Maputo: de oudere straatjongeren worden opgepakt en de straatmeisjes keren terug naar hun achterstandswijken zonder toekomstperspectief.

Dit heeft ook gevolgen voor het leerlingenbestand van onze straatschool. We hebben al 38 oudere leerlingen verloren en de kinderen die zijn overgebleven zijn tussen de 8 en 14 jaar oud. Dit is sinds de oprichting van de straatschool nog nooit zo geweest. Het is ook nieuw dat de kinderen zo jong op straat terecht komen. In de jaren 90 begon men pas op 11 of 12 jarige leeftijd op straat te leven. Nu hebben we dus te maken met wel heel kleine kinderen.

De kleintjes zijn ook niet meer goed georganiseerd in streetgangs en daarom een makkelijke prooi voor de georganiseerde misdaad in Maputo. We proberen ze zo goed mogelijk te begeleiden hoewel onze financiele middelen maar zeer beperkt zijn en de prijzen voor brandstof en voeding alleen maar stijgen.

Onze nieuwe leerlingen komen voornamelijk van de informele markt in de wijk Xipamanine vlakbij de voetbal club Nova Alianca waar wij een samenwerkingsverband mee hebben.

Het Centro de Encontro betreurt het dat andere NGO's geen enkele belangstelling meer hebben in het lot van deze kinderen.

Delen met anderen | Terug naar de hoofdpagina

Geef commentaar

Geef a.u.b. uw naam hier.

Dit is om geautomatiseerde berichten te voorkomen.

Schrijf uw commentaar hier.

Verzenden