Onderdak nodig voor straatschool

ma
13
aug
2007

Door het politieoptreden in de stad Maputo is het voor onze straatschool onmogelijk de onderwijsactiviteiten die we al sinds 1994 uitvoeren te continueren. Vandaar dat we al de leerlingen vervoeren naar een andere plek buiten de stad (ons minibusjes draait overuren). Het bestuur van het Centro de Encontro project heeft besloten dat een schoolgebouwtje de enige oplossing is. daartoe heeft men een aanvraag ingediend bij de Belgische (bouw) en Nederlandse Ambassade (inrichtingskosten) in Maputo voor fin. steun. De leerlingen herbergen in de armenschool in de wijk Laulane is onmogelijk aangezien deze school met 1500 leerlingen al bomvol is en bovendien is het leeftijdsverschil met de andere leerlingen te groot.

We hopen dat er snel een definitieve oplossing komt voor deze vergeten groep nu alle aandacht uitgaat naar AIDS wezen (wat natuurlijk ook belangrijk is maar er zijn meer kinderen in moeilijke omstandigheden). Het project blijft de kinderen steunen.

Het straatwerk blijft belangrijk maar lesgeven op een vaste plaats in de binnenstad is onmogelijk geworden, we zullen een andere manier moeten vinden om de kinderen te laten wennen aan school.

Delen met anderen | Terug naar de hoofdpagina

Geef commentaar

Geef a.u.b. uw naam hier.

Dit is om geautomatiseerde berichten te voorkomen.

Schrijf uw commentaar hier.

Verzenden