Straatkinderdag

za
24
nov
2007

StraatkinderdagWe hebben een straatkinderdag georganiseerd (of liever gezegd een weekend) voor de straatkinderen uit de binnenstad van Maputo.

Het doel van de dag is om de kinderen in een positief daglicht te stellen door ze actief te laten zijn op sportief en cultureel gebied en ze samen te laten komen met kinderen die leven in een normale thuissituatie. Ook zijn de activiteiten bedoeld om het publiek te confronteren met de straatkinderenproblematiek in Maputo.

Ondanks het slechte weer (regenbuien en wind) kwamen toch veel kinderen opdagen: er was een voetbaltoernooi, optredens van rapgroepen uit district 4, een DJ die gedurende de hele dag de activiteiten muzikaal omlijstte. Een wedstrijd tussen onze junioren en een sterrenteam uit district 4 en 5. Tijdens de activiteiten deden de AIDS activisten hun werk met het uitdelen van folders en condooms aan het publiek en de straatkinderen.

Kortom een zeer geslaagd weekend met dank aan de vele vrijwilligers van ons project en de school 10 de Novembro die ruimtes ter beschikking stelde. Zoals we al eerder hebben gemeld is deze activiteit gefinancieerd met € 750 door de Moments of Joy Foundation in Den Haag (zie hun eigen website).

Er is een film gemaakt die we later op YouTube zullen publiceren.

We willen deze dag ieder jaar organiseren.

Delen met anderen | Terug naar de hoofdpagina

Geef commentaar

Geef a.u.b. uw naam hier.

Dit is om geautomatiseerde berichten te voorkomen.

Schrijf uw commentaar hier.

Verzenden